Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej
Lekkie i smaczne naleśniki wegańskie dla dzieci i dorosłych.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Porcje:
1
Rodzaj:
Śniadanie
Kuchnia:
Polska (w wersji wegańskiej i bezglutenowej)
Kalorie:
400
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
100
g
Mąki ryżowej
200
ml
Mleka roślinnego
1
jajko
Szczypta soli, łyżka oleju
100
g
truskawek
Sprzęt
1 Trzepaczka
1 Miska
1 patelnia
Method
Wymieszaj mąkę, mleko, jajko i sól.
Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem.
Smaż naleśniki po 2 minuty z każdej strony.
Podaj z truskawkami.