Cofnij
Bezglutenowe wegańskie naleśniki z mąki ryżowej z truskawkami

Bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej

Lekkie i smaczne naleśniki wegańskie dla dzieci i dorosłych.
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 20 minuty
Porcje: 1
Rodzaj: Śniadanie
Kuchnia: Polska (w wersji wegańskiej i bezglutenowej)
Kalorie: 400

Składniki
  

  • 100 g Mąki ryżowej
  • 200 ml Mleka roślinnego
  • 1 jajko
  • Szczypta soli, łyżka oleju
  • 100 g truskawek

Sprzęt

  • 1 Trzepaczka
  • 1 Miska
  • 1 patelnia

Method
 

  1. Wymieszaj mąkę, mleko, jajko i sól.
  2. Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem.
  3. Smaż naleśniki po 2 minuty z każdej strony.
  4. Podaj z truskawkami.
QR Code linking back to recipe