Cofnij
Bezglutenowe wegańskie tosty z awokado i pomidorami
Wegan Polska

Bezglutenowe tosty z awokado

Szybkie i zdrowe tosty wegańskie z awokado na śniadanie.
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Łączny czas 10 minuty
Porcje: 2
Rodzaj: Śniadanie
Kuchnia: Polska (w wersji wegańskiej i bezglutenowej)
Kalorie: 300

Składniki
  

  • 2 kromki chleba bezglutenowego
  • 1 awokado
  • 50 g pomidorów cherry
  • Szczypta soli, sok z cytryny

Sprzęt

  • 1 Toster
  • 1 nóż

Method
 

  1. Podpiecz chleb w tosterze.
  2. Rozgnieć awokado, skrop cytryną, posól.
  3. Rozsmaruj na tostach, dodaj pokrojone pomidory.
QR Code linking back to recipe