Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Gulasz z kostek sojowych i kaszy gryczanej (bezglutenowy)
Prosty, sycący i pełen białka gulasz wegański bez glutenu, idealny na wyprawę lub biwak.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Porcje:
2
Rodzaj:
Danie główne
Kuchnia:
polska / outdoorowa
Kalorie:
900
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
1
Szklanka
Kostek sojowych
1
Szklanka
Kaszy gryczanej
2
łyżki
Suszonych warzyw
1
Cebula suszona
Sól, pieprz, papryka wędzona.
Sprzęt
1 garnek turystyczny
1 palnik gazowy lub ognisko
Method
Kostki sojowe zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
W garnku obozowym zagotuj kaszę z warzywami.
Dodaj kostki sojowe i dopraw.