Cofnij
Bezglutenowa wegańska jajecznica z bakłażanem i pomidorami
Wegan Polska

Jajecznica z bakłażanem bez glutenu

Sycąca i tania jajecznica wegańska z bakłażanem na śniadanie.
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Łączny czas 10 minuty
Porcje: 2
Rodzaj: Śniadanie
Kuchnia: Polska (w wersji wegańskiej i bezglutenowej)
Kalorie: 280

Składniki
  

  • 3 jajka
  • 100 g bakłażana (pokrojonego w kostkę)
  • 50 g pomidorów cherry
  • 50 g cebuli
  • Oliwa

Sprzęt

  • 1 patelnia
  • 1 nóż

Method
 

  1. Podsmaż cebulę i bakłażana na oliwie (5 minut).
  2. Dodaj pokrojone pomidory cherry, smaż 2 minuty.
  3. Wbij jajka, wymieszaj i smaż 3 minuty.
QR Code linking back to recipe