Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Jajecznica z bakłażanem bez glutenu
Sycąca i tania jajecznica wegańska z bakłażanem na śniadanie.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Porcje:
2
Rodzaj:
Śniadanie
Kuchnia:
Polska (w wersji wegańskiej i bezglutenowej)
Kalorie:
280
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
3
jajka
100
g
bakłażana (pokrojonego w kostkę)
50
g
pomidorów cherry
50
g
cebuli
Oliwa
Sprzęt
1 patelnia
1 nóż
Method
Podsmaż cebulę i bakłażana na oliwie (5 minut).
Dodaj pokrojone pomidory cherry, smaż 2 minuty.
Wbij jajka, wymieszaj i smaż 3 minuty.