Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Kompot z resztek jabłek
5
z
7
głosy
Tradycyjny kompot z resztek jabłek, bezglutenowy i wegański – prosty sposób na pyszny, domowy napój pełen antyoksydantów.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Porcje:
4
Rodzaj:
Napój
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
60
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
4
Skórki i gniazda nasienne z 4 jabłek
1
1 l wody
1
łyżeczka
Cynamonu
Sprzęt
1 Blender
Method
Zalej skórki i gniazda wodą, dodaj cynamon i gotuj 15 minut na małym ogniu.
Odcedź, dodaj łyżeczkę syropu z agawy (opcjonalnie).
Podaj ciepły lub zimny – smakuje jak domowy kompot babci!