Cofnij
Wegańska kremowa zupa z dyni bez glutenu – jesienne danie dla dzieci z pestkami dyn
Wegan Polska

Kremowa zupa z dyni

5 z 1 głos
Aksamitna, wegańska zupa z dyni bez glutenu, idealna dla niejadków i na jesienne dni, bogata w witaminy.
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 20 minuty
Porcje: 4
Rodzaj: Danie główne, Zupa
Kuchnia: Polska, wegańska
Kalorie: 320

Składniki
  

  • 500 g Dyni (pokrojonej w kostkę)
  • 500 ml Bulionu warzywnego
  • 100 ml Mleka kokosowego
  • 1 Cebula (posiekana)
  • Szczypta kurkumy
  • Oliwa do smażenia
  • Pestki dyni do posypania (opcjonalnie)

Sprzęt

  • 1 patelnia
  • 1 garnek
  • 1 Blender

Method
 

  1. Podsmaż cebulę na oliwie.
  2. Dodaj pokrojoną dynię i bulion, gotuj 15 minut.
  3. Zmiksuj z mlekiem kokosowym na gładko.
  4. Posyp pestkami dyni i podaj z pieczywem bezglutenowym.
QR Code linking back to recipe