Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Kremowa zupa z dyni
5
z 1 głos
Aksamitna, wegańska zupa z dyni bez glutenu, idealna dla niejadków i na jesienne dni, bogata w witaminy.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Porcje:
4
Rodzaj:
Danie główne, Zupa
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
320
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
500 g
Dyni (pokrojonej w kostkę)
500 ml
Bulionu warzywnego
100 ml
Mleka kokosowego
1
Cebula (posiekana)
Szczypta kurkumy
Oliwa do smażenia
Pestki dyni do posypania (opcjonalnie)
Sprzęt
1 patelnia
1 garnek
1 Blender
Method
Podsmaż cebulę na oliwie.
Dodaj pokrojoną dynię i bulion, gotuj 15 minut.
Zmiksuj z mlekiem kokosowym na gładko.
Posyp pestkami dyni i podaj z pieczywem bezglutenowym.