Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Lemoniada ze skórek cytrusów
5
z
7
głosy
Orzeźwiająca, bezglutenowa lemoniada z resztek cytryn i pomarańczy – idealna na lato, pełna witamin i smaku zero waste.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Porcje:
2
Rodzaj:
Napój
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
50
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
2
Skórki z 2 cytryn i 1 pomarańczy (z resztek po soku,
500 ml
Wody gazowanej
1
łyżka
1 łyżka syropu klonowego
Szczypta imbiru (opcjonalnie
Sprzęt
1 Blender
Method
Obierz skórki cytrusów (bez białej części), zalej 200 ml wrzątku i odstaw na 10 minut.
Odcedź, dodaj syrop klonowy i imbir, wymieszaj
Wlej wodę gazowaną, dodaj lód i podaj z listkiem mięty.