Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Nuggetsy z tofu
5
z 1 głos
Chrupiące, wegańskie nuggetsy z tofu w panierce kukurydzianej, idealne dla dzieci i bez glutenu.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
25
minuty
minut
Porcje:
4
Rodzaj:
Danie główne, Przekąska
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
600
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
200 g
Tofu (pokrojonego w kostki)
100 g
Mąki kukurydzianej
50 g
Płatków drożdżowych
100 ml
Mleka roślinnego
Papryka wędzona do smaku.
Sprzęt
Piekarnik lub patelnia
Miska do panierki
Method
Pokrój tofu w kostki.
Obtocz tofu w mleku, potem w panierce.
Piecz w 180°C przez 15 minut.
Podaj z dipem jogurtowym roślinnym.