Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Placuszki z mąki ryżowej
5
z 1 głos
Puszyste, bezglutenowe placuszki z bananem i malinami na wegańskie śniadanie, lekkie i owocowe.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Porcje:
4
Rodzaj:
Deser, Śniadanie
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
800
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
200 g
Mąki ryżowej
300 ml
Mleka owsianego
1
Banan (zmiksowany)
100 g
Malin (do podania)
Szczypta cynamonu
Olej do smażenia.
Sprzęt
1 patelnia
1 Blender
Method
Zmiksuj mąkę, mleko i banana na gładkie ciasto.
Smaż placuszki na małym ogniu po 2 minuty z każdej strony.
Podaj z malinami i szczyptą cynamonu.