Cofnij
Bezglutenowe placuszki z mąki ryżowej z malinami – wegańskie śniadanie dla dzieci
Wegan Polska

Placuszki z mąki ryżowej

5 z 1 głos
Puszyste, bezglutenowe placuszki z bananem i malinami na wegańskie śniadanie, lekkie i owocowe.
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 20 minuty
Porcje: 4
Rodzaj: Deser, Śniadanie
Kuchnia: Polska, wegańska
Kalorie: 800

Składniki
  

  • 200 g Mąki ryżowej
  • 300 ml Mleka owsianego
  • 1 Banan (zmiksowany)
  • 100 g Malin (do podania)
  • Szczypta cynamonu
  • Olej do smażenia.

Sprzęt

  • 1 patelnia
  • 1 Blender

Method
 

  1. Zmiksuj mąkę, mleko i banana na gładkie ciasto.
  2. Smaż placuszki na małym ogniu po 2 minuty z każdej strony.
  3. Podaj z malinami i szczyptą cynamonu.
QR Code linking back to recipe