Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegan Polska
Sałatka z quinoa i awokado
5
z 1 głos
Kolorowa, bezglutenowa sałatka z quinoa, awokado i pomidorkami, pełna zdrowych tłuszczy i białka roślinnego.//
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
25
minuty
minut
Porcje:
4
Rodzaj:
Danie główne, Sałatka
Kuchnia:
Polska, wegańska
Kalorie:
680
Ingredients
Equipment
Method
Składniki
200 g
Quinoa (suchej)
1
Awokado (pokrojone)
100 g
Pomidorków koktajlowych (przekrojonych)
0.5
Sok z ½ cytryny
Garść rukoli
Sól do smaku.
Sprzęt
1 garnek
1 Deska do krojenia
Method
Ugotuj quinoa w osolonej wodzie (15 minut), ostudź.
Pokrój awokado i pomidorki, wymieszaj z quinoa i rukolą.
Skrop sokiem z cytryny, dopraw solą.
Podaj w kolorowych miseczkach.