Składniki
Sprzęt
Method
- 1. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
- 2. Dodaj pokrojoną marchew i paprykę, smaż kilka minut.
- 3. Dodaj pomidory lub passatę, przyprawy i gotuj ok. 10 minut.
- 4. Dorzuć fasolę, wymieszaj i duś pod przykryciem jeszcze 15 minut.
- 5. Podawaj z natką pietruszki, a w wersji bardziej sycącej – z kaszą jaglaną (również bezglutenową).
Uwagi
Przygotowanie krok po kroku
1. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
2. Dodaj pokrojoną marchew i paprykę, smaż kilka minut.
3. Dodaj pomidory lub passatę, przyprawy i gotuj ok. 10 minut.
4. Dorzuć fasolę, wymieszaj i duś pod przykryciem jeszcze 15 minut.
5. Podawaj z natką pietruszki, a w wersji bardziej sycącej – z kaszą jaglaną (również bezglutenową).